Pagina's

zondag 30 september 2012

Vermoeid


ver×moeid (bijvoeglijk naamwoord)
1 zich moe voelend

Ik klaag al tijden van dat ik vermoeid ben. Eerlijk gezegd heb ik er al last van sinds de tweedeklas van het middelbaar en ik zit nu in het derde jaar van mijn studie, ruim vijf jaar dus. Ik ben al talloze keren op de ziekte van pfeiffer, vitamine tekort en bloedarmoede geprikt en er is nog nooit iets uitgekomen. Niemand weet dus waar deze vermoeidheid vandaan komt.

Het ene moment gaat het beter met mij, dan voel ik mij eigen fitter maar op sommige momenten eist het zijn tol. Het gebeurt zo van de een op de andere dag en dan stort ik een soort van in. Het lijkt wel alsof alles in slow motion gaat, zelfs het praten. Het enigste wat ik dan kan doen is slapen, slapen en nog eens slapen. Maar het leven gaat door dus ik zal mij eigen er door heen moeten vechten.

Ik vertelde laatst dan ook dat ik weer langzaam met mijn blog wilden beginnen maar dat is er dus weer eens ingehakt door de vermoeidheid…

Ik ga geen deadlines meer voor mezelf stellen, ik post gewoon wanneer ik wil.

Hoe gaat het met jullie?


Bron: Tumblr

woensdag 19 september 2012

Moeite


moei×te (de; v; meervoud: moeiten)
1 inspanning: moeite met iets hebben (a) het moeilijk kunnen; (b) moeilijk kunnen aanvaarden of inwilligen; het is de moeite niet het betekent niets.

Ergens moeite mee hebben komt bij iedereen in het leven voor, vroeg of laat bots je er tegen aan. De een heeft moeite met leren terwijl de ander moeite heeft met relaties onderhouden of werk vinden. Maar sommige kunnen ook moeite hebben met bepaalde keuzes in het leven.

Je kan ‘moeite’ als iets negatiefs of vervelend ervaren maar kijk ook eens naar de andere kant. Door middel van ‘ergens moeite voor doen’ kan jij zelf discipline ontwikkelen. Iets lukt je niet, maar je vind dat je het moet kunnen dus blijf je door gaan, je vecht er voor, dat is wat er in een mens moet zijn. Je moet een vechter zijn om hoger op de ladder te komen, om die zelf discipline te ontwikkelen.

Door middel van een beslissing die is genomen die jou niet aanstaat kan je er ook moeite mee hebben. Praat er over, bekijk ook wat de andere kanten er van zijn. Zo bouw je kracht op, kracht die je nodig heb in het leven en die je ook zeker in de toekomst nodig gaat hebben.

Als je moeite heb met iets, vecht er dan weer tegen om er de moeite voor te doen.

maandag 17 september 2012

Jeuk


Jeuk (de; m)
1 kriebelend gevoel aan de huid

Jeuk is een van de vervelendste dingen die je met je lichaam kan ervaren. Dat vervelend gekriebel dat je voelt wat na het krabben weg gaat maar daarna weer terug komt. Er valt helaas vrij weinig tegen te doen. Ik ervaar jeuk dan ook erger dan pijn, pijn kan je in de meeste gevallen nog stoppen met pijnstillers maar met jeuk is dat niet het geval. De meningen hier over zijn vaak wel verschillend.

Waarom ik jeuk erger vind dan pijn? Dat komt doordat ik chronische netelroos heb. Van Dale beschrijft dit als een sterk jeukende huidziekte. Bij de een duurt dit maar een aantal weken maar zodra het langer duurt dan 6 weken wordt het als chronisch beschouwd. Ik kamp hier nu dan ook al een kleine 2 jaar mee. Ik heb pillen gehad voor overgevoeligheid, ze hebben een half jaar gewerkt maar de netelroos komt nu gewoon door de pillen heen. Dit betekent dat ik binnenkort weer naar de dokter moet om te kijken wat er verder nog aan gedaan kan worden.

De jeuk went nooit, als ik een ‘erge’ dag heb is mijn hele dag verpest omdat mijn dag dan wordt beïnvloed door de jeuk. Krabben is dan ook echt not done omdat dit de reactie alleen maar verergt maar de jeuk is gewoon zo erg dat je wel moet krabben.

Wat vind jij erger pijn of jeuk?


Bron: Tumblr

zondag 16 september 2012

Afwezigheid.

Lieve volgers,

Het is, tot mijn grote spijt, weer een hele tijd geleden dat ik iets van mij zelf heb laten weten. Dit komt mede door dat ik een ontzettend drukke tijd heb op school. Maar als alles goed loopt volgens de planning zwakt dit binnen een weekje af. Verder heb ik het ook druk gehad met rijlessen voor mijn examen en ik kan met veel plezier meedelen dat ik mijn rijexamen heb gehaald en nu de wegen onveilig maak haha.

Het bloggen heb ik in de afgelopen periode erg gemist, maar ik had geen andere keus dan hem op dat moment links te laten liggen. Sommige dingen zijn namelijk gewoon belangrijker. Maar het vooruitzicht ziet er goed uit door dat er meer vrije tijd vrij komt. Ik kan nu dus ook vanaf een laag pitje weer gaan beginnen met bloggen. Maar ik ga eerst aandacht besteden aan een nieuwe lay-out. Ik weet nog totaal niet wat ik voor lay-out wil dus alle tips zijn welkom!

Het spijt mij nogmaals dat ik zo lang niets van mij heb laten horen.

Hoe gaat het met jullie?